Brčko

Брчко: Изложбом архивске грађе биће обиљежена годишњица Треће основне школе

Данас је у Брчком у згради Треће основне школе организован састанак представника Одјељења за образовање, Одјељења за јавни регистар и руководства школе, поводом 60. годишњице ове школе.

Директор школе Владимир Симић је истакао да је на састанку договорено да Архив Брчко дистрикта уступи архивску грађу са подацима о Трећој основној школи, који ће бити изложени на дан обиљежавања јубилеја.

„Порука ове изложбе је да Брчко дистрикт треба да тражи своје упориште у образовању и да у том смислу поново постане водећа средина“, рекао је Симић.

Изложбу ће обогатити и сви ученици који су некада ишли у ову школу, а најзаслужнијим учитељима ће бити додијељене златне повеље.

„Биће нам част да нам се сви они јаве на Фејсбук страницу школе и своје успомене настале током њиховог похађања школе подијеле са нама, јер ће те успомене постати саставни дио изложбе“, рекао је Симић.

Шеф службе за Архив Ћазим Суљевић рекао је да је част и обавеза брчанског архива да учествује у обиљежавању овог догађаја.

„Данас смо предали архивску грађу и ево данас је и озваничена сарадња између нас и Треће основне школе“, рекао је Суљевић.

Он је додао да би му било изузетно драго ако би и друге школе слиједиле овај примјер.

Загорка Остојић из Архива је појаснила шта ће то бити изложено на 60. годишњицу ове школе.

„Истражили смо период од 1945. па до 1992. године и пронашли смо око 100 докумената“, рекла је Остојић.

Изложба ће бити постављена на Дан школе.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button