RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Једночасовни штрајк упозорења запослених у Пододјељењу за лична документа

Радници Пододјељења за лична документа Одјељења за јавни регистар у Брчком ступили су данас у једночасовни штајк упозорења како би указали на све тежи материјални положај радника у овом Пододјељењу.

„Поред раније изнесених захтјева ми имамо и захтјев за враћање 10 одсто примања која су нам одузета на име отежаних услове рада за оне који имају посебна овлаштења“, каже Предсједник Синдикалне организације запослених у Пододјељењу за лична документа Суад Мартиновић.

И овом приликом, поновљени су ранији захтјеви Синдиката, а тичу се линеарног повећања плата од 250 КМ, једнократна новчана помоћ за све раднике у Брчком у висини једсне просјечне плате, регрес у висини од пола просјечне плате у дистрикту, повећање накнаде за топли оброк, увођење накнаде за превоз у висини цијене једне мјесечне карте у Брчком, затим уврштавање чланова Синдиката у радне групе за израду Нацрта закона о платама.

„Захтеви запослених су исти као и других радника у овом таласу штрајкова упозорења, стим што ови радици имају и захтјев за враћање 10 одсто примања која су им одузета на име рада са посебним овлаштењима. Надамо се да ће извршна и законодавна власт наћи слуха за то и да ће кроз Колективни уговор бити ријешено њихово питање“, рекао је Игор Бабић Предсједник Синдика дистрикта Брчко.

Из Синдиката најављују још штрајкова упозорења до краја седмице, као што је паралелни штрајк у здравству, а како кажу, уколико не дође до интензивирања разговора са надлежнима биће предузети наредни кораци попут протестне шетње запослених.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.