RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Brčko: “Neolit” organizovao izložbu za učenike Ekonomske škole

Izložba „Pokretno prirodno naslijeđe“ u organizaciji Centra za arheološka i etnografska istraživanja „Neolit“ Brčko postavljena je danas po drugi put u JU “Ekonomska škola”.

Predsjednik Centra za arheološka i etnografska istraživanja „Neolit“ Brčko Milorad Ćirković je rekao da su ovo važna dokumeta koja su cijenjena u cijelom svijeti i da su oni dar prirode kao i dio naše kulture koju ne bi trebalo uništavati.

„Izložba sadrži fosile mamuta i nosoroga, meteorit, okamanjeno drvo staro više od pet miliona godina, fosil školjke s Majevice gdje je nekada bilo Panosko more i po prvi put izloženu zbirku eksponata iz raznih zemalja svijeta“, dodao je Ćirković.

Direktorica JU “Ekonomska škola” Zora Pajkanović, naglasila je da su procjenili i prepoznali važnost ove izložbe i da su učenici iskazali veliko intererovanje za ovu postavku eksponata i arheoloških istraživanja.

“Ako se učenicima unaprijed objasni značaj izložbe i šta treba da pogledaju, te prezentuje na pravi način onda je efekat potpun i može se uočiti da su oni zainteresivani za istoriju, arheologiju, kulturu i umjetnost”, pojasnila je Pajkanović.

Ovaj projekat je finansijski podržala Skupština Distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Отворена изложба фотографија Зерине Куртовић

Дејана Крстић

Brčko: Nova izložba dokumentarne fotografije Ataha Mahića

Admir Kadrić

Брчко: Затворени Дани словенске писмености

Anđelka Đurić