Brčko

Брчко: Једночасовни штрајк упозорења запослених у просвjети

Штрајк упозорења просвјетних радника у трајању од једног часа одржана је данас у пријеподневној смјени у свим основним, средњим школама и вртићима у Брчко дистрикту. Одлуку о ступању у штрајк донио је Синдикат интегрисаног образовања Брчко дистрикта због све тежег економско-социјалног положаја запосленика и с циљем заштите радника и остваривања економских и социјалних права и интереса.

Предсједник Синдиката интегрисаног образовања Брчко дистрикта Менсур Мујкановић рекао је да је њихов основни захтјев повећање плате свим запосленим у просвјети у износу од 250 КМ, исплата новчане помоћи у висини једне просјечне плате у Брчко дистрикту, враћање регреса као и повећање и увођење накнада за топли оброк и превоз.

Незадовољни радници у просвјети траже да се у комисијама код израде Закона о платама, Закона о образовању, Педагошким стандардима обавезно укључе и представници брчанског Синдиката као и да се под хитно формира комисија за израду Општег колективног уговора у Брчко дистрикту.

Наставни процес није се нарушио током једночасовног штрајка упозорења потврдио је Мујкановић те да након штрајка настава у свим основним и средњим школама тече несметано.

Предсједник Синдиката Брчко дистрикта Игор Бабић најавио је за следећу седмицу и штракове упозорења радника запослених у ЈП „Комунално Брчко“, ЈП „Лука“ Брчко и Јавном регистру Брчког дистрикта.

Он је навео да је више од 70 посто запослених у брчанском образовању изашлi јутрос и исказали своје незадовољство.

У наставку послушајте емисију “У средишту пажње” која говори о штрајку просвjетних радника:

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

*

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!