Brčko

Brčko: Pododjeljenje za obrazovanje do sada evidentiralo 612 djece koja pohađaju obdaništa

Odjel za Obrazovanje u Vladi Brčko distrikta će u narednom periodu formirati i stručne komisije koje će vršiti procjenu spremnosti djece za polazak u školu

Odjeljenje za obrazovanje Vlade Brčko distrikta u periodu od 13.03. do današnjeg dana registrovalo je 612 djece na području Distrikta u okviru evidentiranja djece koja pohađaju predškolsku ustanovu i koja su prispjela za upis u prvi razred osnovne škole za školsku 2023./2024. godinu.

Mara Matkić, šef Pododjeljenja za obrazovanje u Vladi Brčko distrikta, kaže da je rezultat evidentiranja sličan prošloj godini, a da će se tačan broj registrovane djece znati početkom sljedeće sedmice.

“Kao i svake godine, Odjeljenje za obrazovanje je početkom ove sedmice počelo sa registracijom djece koja pohađaju predškolske ustanove na području Distrikta za narednu školsku godinu, a zaključno sa današnjim danom evidentirali smo 612, dok smo prošle godine registrovali ukupno 618 djece”, rekla je Matkić.

Broj djece koja će biti upisana u prvi razred osnovnih škola stalno se mijenja jer roditelji mijenjaju prebivališta ili ne budu na vrijeme informisani o evidentiranju djece, te konačan broj registrovane djece bude tek pred početak školske godine, potvrdili su iz Pododjeljenja za obrazovanje.

Odjel za Obrazovanje u Vladi Brčko distrikta će u narednom periodu formirati i stručne komisije koje će vršiti procjenu spremnosti djece za polazak u školu i one će svoj posao raditi od sredine četvrtog mjeseca ove godine do sredine petog mjeseca, nakon čega će biti konačan rezultat djece na području Distrikta koja su spremna za upis u prvi razred osnovne škole.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

*

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!