Brčko

Брчко: Коло српских сестара активно помаже социјално угрожене суграђане

Коло српских сестара „Мајка Јевросима“ и током пандемије вируса корона свакодневно помаже угроженим суграђанима.

Предсједница кола Славојка Иљић рекла је да су упркос пандемији вируса корона и отежаним околностима за рад чланице овог кола обезбиједиле 50 пакета социјално угроженим суграђанима за васркшње празнике, као и да сада готово свакодневно излазе у сусрет онима који траже неку врсту помоћи.

“Увијек имамо те основне потрепштине, прехрамбене и хигијенске, јер то је оно што људи највише траже и за шта нам се обраћају. Такође, велики број људи тражи одјећу и обућу и ми се заиста трудимо да помогнемо свима, прикупљамо од оних који имају више да би дали онима који немају ништа”, рекла је Иљић.

Предсједница Кола српских сестара рекла је да се припремају за прославу Крсне славе која се обиљежава 21. септембра, а која ће ове године бити прослављена у мањем кругу људи  због ситуације са вирусом корона.

Славојка Иљић нам је потврдила да је у току радионица за осликавање мотива на стаклу за њихове чланице, те да се надају да ће од продаје ових прозвода опремити просторије кола који су у прилично лошем стању.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button