RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Ниво ријеке Саве порастао за три метра

Усљед обимних падавина водостај ријеке Саве у последња два дана порастао је за три метра и даље је у интезитету раста, сазналио смо од капетана Капетаније при Влади Брчко дистрикта Младена Рогића.

Он је рекао да је водостај на мјерној станици Шамац јутрос износио плус 212 цм додајући да нежељени плутајући објекти уклањају пловне ознаке на ријеци Сави што умногоме отежава пловидбу.

„Осцилације водостаја ријеке су врло значајне и имамо ситуацију да само за 24 часа прираст буде и до једног метра што у појединим мјестима може да буде јако штетно,“ рекао је Рогић.

Он каже да смо до неки дан имали екстремно низак ниво и пловидбени пут је био јако плитак што данас није случај.

Рогић је апеловао на све власнике мањих пловила да посебно у овом периоду обрате пажњу на своја пловила и додатно их заштите и привежу те да примјене додатне радње како би заштитили своје пловило.

„Сви власници пловила су дужни да се старају о њима и да их свакодневно обилазе посебно у овом периоду када требају да скраћују везове због надолазећег нивао ријеке,“ нагласио је Рогић.

Он је рекао да су власници објеката који се налазе уз водоток такође дужни да обезбиједе објекте од нежењених плутајућих ствари као и да их очисте ако их вода нанесе.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Босна и Сава у порасту

Radio Brčko

U naredna dva dana očekuje se dodatni rast vodostaja rijeka, ali ne i veće poplave

Radio Brčko

Брчко: Водостај ријеке Саве изузетно низак за ово доба године

Дејана Крстић