Brčko

Брчко: Носиоци јавних функција у дистрикту пријавили своју имовину

Комисија за одлучивање о сукобу интереса Брчко дистрикта обавијестила је сва правна лица које је основао дистрикт и правна лица којима је повјерено вршење јавног овлаштења у Брчком да су дужне да је обавијесте о именовању и престанку обављања јавне функције носиоца у року од 15 дана од почетка односно престанка вршења функције.

Предсједница Комисије за одлучивање о сукобу интереса Брчко дистрикта Адмира Мујић подсјетила је данас носиоце јавних функција да су одговорни, дужни и обазни да комисију обавијесте сваки пут када имају неко ново именовање или престанак истог.

Адмира Мујић

Мујић наглашава да је тај рок 15 дана и да комисија, ако се то не уради у наведеном периоду, може изрећи новчану казну од 500,00 до 10.000,00 КМ одговорном лицу у органу власти, институцији или правном лицу сходно позитивним законским прописима.

Она је препоручила да свако одговорно лице у свом органу одреди једну особу која ће водити рачуна о промјeнама именованих функционера.

„До сада нисмо имали проблема када су у питању пријаве промјена носилаца јавних функција“, рекла је Мујић.

Говорећи о 156 носилаца јавних функција који су били дужни поднијети извјештај о свом имовинском стању, Мујић је нагласила да су сви они у предвиђеном року то и урадили.

“Уносе се подаци из приспјелих извјештаја“, рекла је Мујић и нагласила да ће регистар везан за имовину носилаца јавних функција бити доступан јавности, али да према Закону о заштити личних података, одређени подаци у тим извјештајима неће бити објављени.

Она је подсјетила још једном све носиоце јавних функција који ступе на дужност дам у року од 30 дана од дана именовања, морају поднијети извјештај комисији о свом имовинском стању те да ако се оглуше о рок могу бити кажњени новчаном казном у износу од 1000,00 до 10.000,00 КМ.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!