RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Само један носилац јавне функције није до сада поднио извјештај о свом имовинском стању

Сви носиоци јавних функција у Дистрикту, осим једног, поднијели су извјештаје Комисији за одлучивање о сукобу интереса Брчко дистрикта о свом имовинском стању, сазнали смо од предсједнице Комисије за одлучивање о сукобу интереса Адмире Мујић.

„Обраћамо се разним надлежним институцијама у Брчком, другим дијеловима БиХ па и у иностранству како би смо провјерили податке које су носиоциу јавних функција унијели у своје извјештаје о имовнском стању,“ истакла је Мујић и додала да тај процес тече јако споро.

Комисија врши провјере код матичних канцеларија, катастара, грунтовница, банака те пореских управа и захтјева доставу података за сва примања носилаца јавних функција, рекла ја Мујић.

За сваког од носилаца јавне функције траже се провјере али и за чланове њихових домаћинстава додаје Мујић и нада се да ће до краја године овај посао бити и завршен.

Она је прецизирала да уколико се деси неслагање извјештаја и затражених информација од надлежних институција, прво ће се носилац јавне функције изјаснити о томе, а уколико је објашњење неприхватљиво, слиједиће покретање поступка и изрицање новчане казне.

Адмира Мујић је подсјетила да су сви носиоци јавних функција који су именовани, или ће то тек бити, дужни да у законском року од 30 дана од дана именовања, поднесу извјештај надлежној Комисији о свом имовинском стању.

Предсједница Комисије Адмира Мујић рекла је да је недавно на њихову иницијативу у организацији „Transparency International BiH” организован регионални састанак свих комисија за сукоб интереса, на којем су размјењени проблеми и искуства, те ствотрени контакти као и кораци за будућу сарадњу.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Комисија за одлучивање о сукобу интереса покренула шест нових поступака

Vladimir Matijević

U toku prikupljanje podataka o imovinskom stanju nosilaca javnih funkcija u Brčko distriktu

Mirsad Arnautović

Брчко: Носиоци јавних функција у дистрикту пријавили своју имовину

Vladimir Matijević