RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Објављен јавни позив за бесповратна средства Челенџ фонда

Одјељење за европске интеграције и међународну сарадњу доставило је Заводу за запошљавање Брчко дистрикта Јавни позива за пројекте Челенџ фонда у којем се обавјештавају привредни субјекти на подручју дистрикта и ентитета да могу аплицирати за бесповратна средства овог фонда.

Мирослав Гељић, шеф Одјељења за европске интеграције и међународну сарадњу у Брчком каже да је расположиви фонд за овај позив око 420.000,00 евра. Средства су намијењена привредним субјектима са иновативним идејама, производима или услугама које могу довести до смањења незапослености, повећања конкурентности и одрживог друштвено-економског развоја у БиХ.

Према његовим ријечима, за потенцијалне кориснике из категорије старт ап-а, који су регистровани најмање шест мјесеци, предвиђен је максимални износ гранта до 10.000,00 еура, док корисници из категорије микро, малих и средњих предузећа до 250 запослених, који обављају дјелатност дуже од двије године, могу рачунати на подршку у максималном износу до 30.000,00 евра.

„Апликанти морају обезбиједити и минимално властито учешће од 50% укупне вриједности предложеног пројекта, чија реализација не може бити краћа од 3 мјесеца нити дужа од 6 мјесеци“, каже Гељић.

Све пристигле пријаве, напомиње Гељић, биће оцијењене у складу са три основна критеријума – иновативност, изводљивост и одрживост пословне идеје и друштвена корист. Приликом евалуације, предност имају властите иновације привредних субјеката у односу на набавку готовог иновативног рјешења производа или набављене технологије, које ће допринијети развоју новог производа, услуге или процеса на тржишту, те имати ширу друштвену корист.

Пријаве на овај позив морају бити поднесене искључиво у електронској форми на сајту https://c2c.ba/ у складу с упутствима која се налазе у документу Водич/Смјерице за апликанте.

Крајњи рок за подношење пријава је 12. фебруар 2021. до 16:00 часова, а све додатне информације које се односе на овај позив, као и начина подношења апликације налазе се на линку https://www.mreza-mira.net/vijesti/pozivi-za-projekte/challenge-fond-novi-poziv-za-projekte/

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Iz Proračuna Distrikta 300.000 KM za pomoć brčanskim gospodarskim subjektima

Sandra Živković

Za razvoj ruralne tržišne infrastrukture u BiH 1,95 miliona KM

Radio Brčko

Objavljen Javni poziv za subvencioniranu Liniju BBI banke i Općine Ilijaš

Radio Brčko