RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Одржана 135. ванредна и 87. редовна сједница

Влада Брчко дистрикта БиХ на 135. ванредној сједници усвојила је Приједлог одлуке о усвајању програма утрошка средстава са позиције гранта непрофитним организацијама за 2020. годину у Одјељењу за стручне и административне послове – Пододјељење за подршку мјесним заједницама, невладиним организацијама и удружењима грађана. Укупна средства за овај програм износе 173.432,00 КМ.

На ванредној сједници усвојен је и Приједлог одлуке о усвајању програма утрошка средстава с позиције грантова непрофитним и другим организацијама за 2020. годину у Одјељењу за стручне и административне послове – Пододјељење за подршку мјесним заједницама, невладиним организацијама и удружењима грађана – V дио, и укупна средства за овај дио програма износe 408.400,00 КМ.

Влада је усвојила и Програм утрошка грант средстава предвиђених Буџетом Брчко дистрикта БиХ за 2020. годину у Одјељењу за јавну безбједност. Сврха програма је финансирање активности невладиних организација којима се развија брзи одговор на природне и друге несреће, унапређује сарадња с невладиним организацијама у области заштите и спасавања и побољшања ефикасног одговора на несреће кроз сарадњу органа и институција Брчко дистрикта БиХ и невладиних организација. Укупан износ грантова је 100.000,00 КМ.

На приједлог Одјељења за јавну безбједност Влада је дала сагласност за ангажовање 21 лица, са најмање завршеном основном школом, за обављање посебних послова спровођења мјера заштите становништва од пандемије COVID-19 Брчко дистрикта БиХ са листе Завода за запошљавање Брчко дистрикта БиХ као и сагласност за ангажовање 29 лица, односно 7 са високом стручном спремом, 20 са средњом стручном спремом и 2 лица са завршеном основном школом.

Чланови Владе усвојили су и Приједлог одлуке о давању сагласности за ангажовање стручњака из потребних медицинских области ради обезбјеђења терцијарног нивоа здравствене заштите, односно помоћи и подршци секундарној здравственој заштити у Јавној здравственој установи „Здравствени центар Брчко“ Брчко дистрикт БиХ за 2021. годину, Приједлог одлуке о давању сагласности Одјељењу за образовање за ангажовање 190 лица за обављање привремених и повремених послова и Приједлог закључака о давању сагласности на приједлог одлуке о врсти и висини накнаде за рад у комисији ван радног времена.

Влада Брчко дистрикта БиХ данас је окончала и 87. редовну сједницу на којој је усвојила Приједлог закључка којим се даје сагласност ДОО „Брчко-гас“ за прикључење на нови колосијек жељезничке пруге који ће се градити за потребе ЈП „Лука Брчко“, „Бимал“ а. д, Брчко и других привредних субјеката Брчко дистрикта БиХ.

На редовној сједници Влада примила је к знању Информацију о финансијском програму Европске уније „Привремена подршка за ублажавање ризика од незапослености у хитним случајевима СУРЕ“ и разматрала Извјештај о утрошку средстава одобрених и дозначених удружењу грађана обољелих од аутоимуних болести за лијечење једног пацијента у 2019. години.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: U nacrtu Zakonu o porezu na dohodak neoporeziv dio plaće povećan na 500 KM

Radio Brčko

Brčko: Usvojene Smjernice za izradu nacrta zakona o igrama na sreću

Radio Brčko

Brčko: Vlada usvojila Godišnji plan gospodarenja šumama

Sandra Živković