RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Multifunkcionalna dvorana na FICIBAJERU

Vlada Brčko distrikta je na današnjem prvom nastavku 58. redovne sjednice dala saglasnost na nacrt Prijedloga odluke o zaduženju Brčko distrikta po projektu  modernizacije Luke Brčko. Osim ovog, članovi Vlade su se saglasili i oko lokacije za izgradnju multifunkcionalne dvorane u Brčkom.

Mato Lučić

“Prijedloga odluke o zaduženju Brčko distrikta po projektu modernizacije Luke Brčko jutros se našao pred članovima Vlade koji su uz kratke konsultacije usvojili ovaj akt u obliku kako je to predložila Direkcija za finansije kao predlegač. Radi se o kreditu u iznosu od deset miliona eura od čega su tri miliona grant sredstva sa rokom otplate od 15 godina. Navedena odluka o odobravanju zaduženja treba dobiti i saglasnost Skupštine Brčko distrikta”, kazao je Mato Lučić, direktor Direkcije za finansije.

Članovi Vlade su na ovoj sjednici usvojili i zaključak kojim se inicira da poslanici u Skupštini usvoje odluku o prihvaćanju lokacije Ficibajer kao konačne lokacije za izgradnju nove multifuncionalne dvorane .

Sabrija Jašarević

Kako je već ranije usvojila Skupština Brčko distrikta inicijalna sredstva za početak izgradnje ove multifunkcionalne dvorane su obezbijeđena iz sredstava Klirinškog duga Rusije prema BiH gdje je Brčko dobilo 6,2 miliona KM. Prema riječima Sabrije Jašarevića, šefa Odjela za Javne poslove ovaj objekat će u konačnici koštati puno više s obzirom da će dvorana biti projektovana za odigravanje više dvoranskih sportova, održavanje koncerata, zatvoreni bazen, velness centar i dr.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Pomoć Vlade članovima uže familije umrlog demobilisanog borca

Suvad Alagić

Brčko: Vlada planira ukinuti takse na proizvode koji prelaze Savski most

Suvad Alagić

Vlada Brčko distrikta usvojila prvi rebalans proračuna

Radio Brčko