RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Одржано предавање вјерских заједница о изазовима болести данашњег времена

У организацији Одбора за међурелигијску сарадњу у Брчком данас је одржано предавање на тему: “Одговор(ност) вјерских заједница, Цркава и вјерске наставе пред изазовима болести савременог човјека”.

Ђакон Бошко Максимовић, секретар Одбора за међурелигијску сарадњу у Брчком је рекао да је циљ овог окупљања скренути пажњу да је брига о себи и ближњима потреба, како бисмо испунили ту Божију заповијест о љубави према нашој браћи и сестрама.

„Човјечанство се сусреће са многобројним изазовима, а нарочито са болестма које су нас задесиле протеклих година“, истакао је ђакон Максимовић и подсјетио да је у свим вјерама љубав према Богу једна од највећих заповијести.

Главни имам Меџлиса исламске заједнице Брчко, Мустафа ефендија Гобељић, такође је истакао значај оваквих предавања и додао да је неопходна брига заједнице о здрављу свакога од нас, наглашавајући да је Исламска заједница увијек поштовала став струке и то ће наставити и у будућности.

„У једној Посланиковој изреци је речено да муслиману није прикладно да  живи у заједници гдје нема љекара. Са тиме је послана порука свима нама да радимо на томе да у нашој средини у којој живимо имамо стручне људе који ће бринути о људском здрављу“, нагласио је ефендија Гобељић.

Овом предавању су присуствовали вјероучитељи све три вјерске наставе које се реализују у дистрикту Брчко. Иначе, Oдбор за међурелигијску сарадњу у Брчком дjeлује као огранак Међурелигијског вијећа БиХ.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Одржана трибина “Пробуди своје срце”

Anđelka Đurić

Brčko distrikt: U nedjelju počinje manifestacija “Ti si ruža džennetska”

Mirsad Arnautović

Sutra sa otvaranjem restorana zgrada brčanske “Ruždije” u potpunosti u funkciji

Admir Kadrić