RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Одржана трибина “Пробуди своје срце”

У оквиру јесењег циклуса Меџлиса Исламске заједнице синоћ је у Дому културе у Брчком одржана  трибина на тему „Пробуди своје срце“.

„Ово је 25. година како брчански Меџлис организује вјерска предавања. Трибина је у функцији вјерске едукције и духовног јачања муслимана са овог подручја, како бисмо постали бољи према људима и ближи нашем Господару”, истако је Мустафа ефендија Гобељић, главни имам Меџлиса исламске заједнице.

Ефендија Гобељић је напоменуо да би свако од нас требало да ради на духовном јачању и усавршавању, те да је вјера насушна потреба човјека, јер човјек без вјере је као тијело без душе.

Предавања је одржао хафиз Аммар Башић, који ради у Меџлису исламске зајндице у Сарајеву као помоћник главног имама.

„Наслов предавања „Пробуди своје срце“ је уједно и назив моје књиге и симболизује један мој однос у раду са младим људима у буђењу истинских вриједности наше вјере и традиције, којима смо увијек припадали јер кад се срце пробуди остали ограни раде исправно“, рекао је Башић.

Он је додао, да свако себи мора да постави питање колико истинске вјере има у нама самима, јер има наде за будућност нашег народа и овог града.

Из овог разлога, како наводи Башић, требало би пронаћи истинске вриједности које ће нам помоћи да лијепо живимо, а оне су у дубини нашег срца.

На трибини су учешће узели   и чланови хора „Мошус“.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Одржано предавање вјерских заједница о изазовима болести данашњег времена

Anđelka Đurić

Kurban-bajramsko slavlje jutros započelo i na području Brčko distrikta BiH

Admir Kadrić

Sagrađena kuća brčanskoj porodici Martinović

Admir Kadrić