RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Партија Уједињених пензионера дала приједоге за побољшање положаја пензионера

Партија Уједињених пензионера у Брчком изнијела је приједлоге за побољшање положаја ове најстарије категорије грађана.

Предсједник ове странке Вид Грујић је истакао да је неопходно да се у буџету за 2021. годину обезбиједи више средстава за једнократну помоћ пензионерима.

„С обзиром да је и потрошачка корпа скупља, потребно је повећати издавајања за једнократну новчану помоћ, тако да она не буде, као до сада, вид милостиње него да уистину тим новцем пензионеру могу, бар привремено, себи обезбиједити основне потребе неопходне за живот. Он је додао да треба да се предвиди више средстава за бањско-климатско лијечење у односу на предходне године, јер су пензионери болесни и стари људи којима је неопходно оваково лијечење“, рекао је Грујић.

Додао је да пензионери траже и да се есенцијална листа лијекова прошири, a имали су и захтјеве по питању превоза и субвенција за електричну енергију.

„Молимо надлежне у власти Дистркта да уваже наше мишљење и пензионерима обезбиједе бесплатан градски превоз, те да за исти планирају средства у буџету. Предлажемо да се увећају средства за субвенцију електричне енергије у односу на досадашња, те да их по могућности дијеле два пута, у јесен и прољеће“, рекао је Грујић.

Пензионери су поново изнијели захтјев да се изгради дом за старе и изнемогле, а у склопу тога отвори и народна кухиња.

Грујић је додао да ће се реализацијом ових захтјева у великој мјери олакшати живот старијих грађана.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.