RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Почела сезона чишћења димњака

За грејна сезона која је пред нама од великог значаја је редовно чишћење и одржавање димњака, напомињу из Професионалне ватрогасне јединице, како не би дошло до пожара који могу бити опасни и по живот појединаца.

Током зимских мјесеци, у вријеме интензивног кориштења шпорета или камина на чврста горива, који се користе за загријавање просторија у кућама или становима, велики проблем представљају димњаци који нису редовно одржавани.

Шеф Професионалне ватрогасне јединице у Брчком Сенад Камењашевић, каже да је прошле године било 30 интервенција гашења пожара који су избили због неочишћених димњака на подручју Дистрикта.

„Апеујемо на наше суграђане да у складу са потребама изврше чишћење димоводних канала и да ангажују за то стручне особе јер добра припрема и заштита је гаранција да нећемо имати доста посла у овој надолазећој грејној сезони“, нагласио је Камењашевић.

Димњачар из Брчког, Јадранко Ђурић каже да је са чишћењем димњака требало и раније кренути и да се, ових дана, повећао обим посла, па грађани на њихов долазак чекају чак и до 15 дана. Последице неодржавања димњака, истиче Ђурић су катастрофалне.

Ђурић, истиче да је цијена класичног чишћења у градској зони 35 марака, док изван града наплаћује се и долазак.

Како каже вјеровање, димњачари, доносе срећу од 1517. године. Уз заштитни знак Св. Флоријана, познат је и обичај да се ухватимо за дугме када угледамо димњачаре. Пробајте и ви!

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.