RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Prihodi JP “Luka Brčko” umanjeni zbog Odluke o zabrani izvoza drvnih sortimenata

Odluka Vijeća ministara BiH o zabrani izvoza drvnih sortimenata iz BiH prouzrokovala je značajno smanjenje prihoda Javnog preduzeća „Luka Brčko“. Dodatni problem u prometu robe trenutno predstavlja i kompleksna situacija sa vodostajem rijeke Save.

Iako se poslovna situacija Javnog preduzeća „Luka Brčko“, u odnosu na prethodni period djelimično poboljšala, prema riječima direktora ovog preduzeća Perice Josića ona i dalje nije na zadovoljavajućem nivou.

„Usljed ove činjenice, bitno je umanjen naš pretovar, posebno trupaca što u ukupnom finansijskom smislu iznosi nešto više od 20.000 maraka“, rekao je direktor Perica Josić.

Iz ovog preduzeća izražavaju nadu u što skorije ukidanje Odluke o zabrani izvoza trupaca van BiH jer su, kako kaže, određeni ciljevi ispunjeni.

„U zadnjem kvartalu ove godine, uz očekivani porast vodostaja, nadamo se i uvećanom pretovaru svih vrsta roba”, dodao je Josić.

U međuvremenu, dok vodostaj rijeke Save ne bude najpogodniji za intenzivniji kontejnerski promet i pretovar, obavljaju se razgovori i ugovaraju poslovi sa trenutnim i budućim partnerima.

Što se tiče finansija i odnosa prema zaposlenicima JP „Luka Brčko“, Josić navodi da su sve obaveze prema radnicima ispunjene kada su u pitanju plate i doprinosi, te navodi da su u tom dijelu stabilni.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Представници Европске банке боравили у радној посјети Дистрикту

Vladimir Matijević

Brčko: Obilježen Dan logoraša

Vladimir Matijević

Брчко: Ускоро нови колосијек до Луке

Vladimir Matijević