Brčko

Брчко: Почела вакцинација здравствених радника

Градоначелник Брчког Есед Кадрић обишао пункт за вакцинацију

У адекватно прилагођеним просторијама Омадинског центра Брчко данас је почела вакцинација здравствених радника у Брчком.

Градоначелник Брчко дистрикта Есед Кадрић је заједно са представницима брчанске Бладе и здравства обишао први пункт за вакцинацију у Брчко.

Он је рекао да ће Влада Брчко дистрикта обезбиједити континуирану имунизацију, као и ће бити набављене довољне количине вакцина како би се у Брчком вакцинисао свако ко буде желио.

„У овом тренутку имамо око 3.000 доза и процес вакцинације је кренуо данас, од здравствених радника. Биће настављен у складу са Планом вакцинације који је усвојио Штаб за заштиту и спасавање на приједлог Пододјељења за јавно здравство. Очекујем да ће кренути масовна вакцинација становништва, да ће сукцесивно пристизати нове количине вакцина за Дистрикт. Већ 22. априла очекујемо нову испоруку од 1.800 вакцина из програма CОVАX за који смо извршили уплату јер смо 32.000 вакцина већ платили. Очекујемо да је за Дистрикт довољно укупно још 50.000 доза за које се боримо и тражимо начине како да обезбиједимо исте“,“, рекао је Кадрић.

Кадрић сматра да је подјела вакцина према произвођачима чиста политика, те да су све вакцине добре.

Додао је да подржава вакцинацију и да ће се вакцинисати чим му се за то створе услови.

Шеф Пододјељења за јавно здравство Анђа Николић истиче да је за имунизацију у Брчком зелено свјетло добила Фајзер вакцина, а ових дана се очекује потврда и за остале набављене вакцине.

„Са Фајзеровом смо кренули, а добили смо и Астра Зенека и кинеску вакцину, само чекамо контролу квалитета из Агенције за лијекове и медицинска средства и већ идуће седмице крећемо у масовнију вакцинацију. Сви ће моћи да се пријаве на бесплатан број, који треба да се стави у функцију и онда ћемо ићи по приоритетним групама. Вакцинација у домовима за старе ће се вршити на лицу мјеста“,“ рекла је Николић.

Бесплатан број на који се становништво може пријавити на вакцинацију је 0800 31 004.

Вакцинацију у Брчком спроводи Јавна здравствена установа, а Пододјељење за јавно здравство врши надзор. Акција се спроводи у сарадњи с Црвеним крстом/крижeм Брчко дистрикта.

 

 

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button