RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Посмртница Менсура Ђакића на згради Суда и Тужилаштва

Удружење породица српских несталих и погинулих бораца и цивила рата Општине Брчко, Брчко дистрикт БиХ, овим путем обавјештава јавност да је на згади Правосудних институција Брчко дистрикта БиХ у којима се налази Основни и Апелациони суд Брчко дистрикта БиХ, те Тужилаштво Брчко дистрикта БиХ, на оба улаза видно истакнута посмртница пресуђеног ратног злочинца Менсура Ђакића.

Постављамо питање правосудним властима, руководиоцима наведених институција пресједнику Основног и Апелационог суда, главном тужиоцу да ли они подржавају овај чин и да ли је то поступак у циљу изградње повјерења грађана у правосудне институције или није. Удружење је изненађено оваквим поступком, сматра да је поствљање посмртница на правосудне институције величање ратног злочина и ратних злочинаца, да иституције које требају да процесуирају ратне злочине и дају сатисфакцију жртвама њиховим породицама и грађанима српске националности овим својим потезом показују да то чине, величањем пресуђеног ратног злочинца.

Недопустиво је и нецивилизацијски да се тако нешто деси, да се правосудне институције сврстају на једну страну и да својим поступањем прекрајају истину и величају злочине над српским народом у протеклом грађанском рату.

Позивамо да се руководиоци наведених институција ограде од оваког поступка, да одговорне санкционишу и да упуте извињење српским жртвама рата за овај чин.

Удружење породица српских несталих и погинулих бораца и цивила рата

Општине Брчко, Брчко дистрикт БиХ

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Zbog restriktivnih epidemioloških mjera, ugostiteljski objekti pred zatvaranjem

Radio Brčko

Милић: Позив Предсједништва СДП-а БиХ за лоцирање трупа НАТО-а у Брчком није добронамјеран

Radio Brčko

Брчко: Реакција СДС-а на саопштење политичке организације Народ и правда

Radio Brčko