RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoStranačke aktivnosti

Брчко: Реакција СДС-а на саопштење политичке организације Народ и правда

Чудно је да тужилаштва, полиција и Институт за тражење несталих лица, не могу утврдити идентитет посмртних остатака 18 НН лица, сахрањених на муслиманском гробљу у Ивицима уз муслимански вјерски обред, а може нека политичка странка. Она им је, у ствари одредила националност и вјероисповјест, што ником у свијету, до сада, није пошло за руком. Никаква галама неће поништити чињеницу да су 3. јула 2021. године на муслиманском гробљу у Ивицима, уз муслимански вјерски обред, по муслиманском обичају сахрањени посмртни остаци 18 лица чији се идентитет не зна, па према томе ни вјероисповјест ни националност. То је повреда слободе вјероисповјести, једног од основних људских права.

Они који су овакву сахрану дозволили и обавили морају одговарати јер су повриједили осјећања огромног броја људи који трагају за својим несталим сродницима, а сев то ради фабриковања података о броју жртава само једног народа. СДС ће истрајати на утврђивању њихове одговорности.

У ту сврху служи и бестидна лаж да о улози СДС-а у „деведесетим“ говоре пресуде Међународног суда у Хагу. Никада никакав суд није донио никакву пресуду СДС-у, и нека буде јасно онима који би да унитаризују БиХ на лажима о колективној жртви и колективној кривици: такве Босне и Херцеговине неће бити!

Napomena: [highlight color=”red”]„Radio Brčko“ se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljaoci.[/highlight]

Related posts

Brčko: Priopćenje organizacije HDZ 1990 povodom povećanja cijene komunalnih usluga

Radio Brčko

Policija Brčko distrikta: Jedno lice poginulo u saobraćajnoj nezgodi sinoć u Dubravama

Radio Brčko

“Narod i Pravda” Brčko: Saopštenje za javnost o inicijativi za formiranje robnih rezervi

Radio Brčko