RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Престале са радом Тријажна и Ковид амбуланта

Тријажна и Ковид амбуланта у Дому здравља у Брчком од јуче су престале са радом и пацијенти са симптомима вируса корона убудуће се могу јавити свом породичном љекару, потврдио нам је данас Салих Ибрахимбеговић, портпарол Јавне здравствене установе “Здравствени центар Брчко“.

Сви пацијенти, каже он, који имају симптоме болести респираторног тракта – кашаљ, кихање, отежано дисање и повишену температуру јављају се на преглед породичном доктору у Здравственим станицама у којима остварују своје право на лијечење уз обавезно ношење здравствене маске.

Ибрахимбеговић наглашава да је недавном одлуком Кризног штаба укинута обавезна изолација за заражене па су за грађане, тренутно на снази модификоване, необавезујуће епидемиолошке мјере.

Према његовим ријечима тренутна епидемиолошка ситуација на подручју дистрикта је повољнија, тако да се у последња три дана рада тријажне и ковид амбуланте просјечно јављало од 25 до 30 пацијената.

„На болничком лијечењу се налазе четири особе старије животне доби од којих двије са тешком клиничком сликом, а двије са средње тешком клиничком сликом. А један пацијент се налази на респиратору. У последња 24 часа био је један отпуст, а није било пријема пацијената“, истакао је Ибрахимбеговић.

На крају да подсјетимо да је недавном длуком Кризног штаба у Брчком наређено да се покрене процес вакцинисања становништва четвртом дозом вакцине против вируса корона. Ова одлука се односи на лица старија од 75 година, која су претходно примила три дозе вакцине и која имају хронична обољења.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.