BrčkoKultura

Брчко: Промоција романа “Исидора и Сергеј” петог марта у Градској библиотеци

Недавно објављени роман „Исидора и Сергеј“ брчанског писца и новинара Сувада Алагића петог марта ће имати пормоцију у Градској библиотеци у Брчком, гдје ће бити представљен широј публици.

Сувад Алагић

“Могу слободно рећи да је овај роман врхунац мог прозног стваралаштва. Ово је друга књига из трилогије о Јасењину. Први роман се звао “Моје прво јутро између Кораја и Брчког” и он је описивао моје дјетињство и рану младост, док овде кроз причу о себи и осталих двадесетак ликова, причам једну причу о младићу од 29 година који је добио награду за поезију, која ће му бити уручена у Москви лично од Сергеја Јасењина”, рекао је Алагић.

Аутор је од ликова у роману издвојио Амина и Љиљану, који су алтер его Исидори и Сергеју, те појаснио тематику овог романа и шта би требало да дочара читаоцима.

“Ради се о љубавно-поетско-социјалном трилеру који је провокативан  јер задире и у социјална, политичка и љубавна питања. Писан је на начин да дочара страст коју изазива велика и фатална љубав, како између јунака из БиХ, Амина и Љиљане, тако дијелом, наравно путем фикције, покушава дочарати велику и трагичну љубав тада најславнијег пара на свијету, Сергеја Јасењина и водеће свјетске балерине Исидоре Данкан”, истакао је Сувад Алагић.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Back to top button