RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Savezna policija Njemačke donirala Graničnoj policiji BiH opremu vrijednosti 400.000 KM

Savezna policija Njemačke donirala je Graničnoj policiji BiH opremu – ukupne vrijednosti oko 400.000 KM.

Sporazum o donaciji potpisali su direktor Granične policije BiH Zoran Galić i oficir za vezu Savezne policije Njemačke Florijan Vedekind /Florian Wedekind/.

Oprema će biti raspoređena u jedinice Granične policije BiH za podršku i kontrolu, saopšteno je iz ove policijske agencije.

Galić je istakao da Savezna policija Njemačke kontinuirano pruža podršku Graničnoj policiji BiH.

“Prijateljska zemlja Njemačka prati naš rad i djelovanje od osnivanja ove policijske agencije i kontinuirano pruža podršku Graničnoj policiji BiH kroz razne donacije i specijalističke obuke policijskih službenika. Naši policajci svakodnevno su izloženi pritiscima i opasnostima, a nova vrijedna donacija uveliko će im pomoći u efikasnoj zaštiti granice i u borbi protiv svakog oblika kriminaliteta i suzbijanja nezakonitih migracija”, rekao je Galić.

Oficir za vezu Vedekind je najavio da će i u idućem periodu biti partneri Graničnoj policiji BiH i podržavati dalji razvoj ove policijske agencije, te zahvalio Galiću za uspješnu suradnju.

Dosad su realizovane brojne aktivnosti uz podršku Njemačke, te donirane različite vrste opreme s ciljem operativnog jačanja Granične policije, a samim tim povećanja opšte i bezbjednosti na granici.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Скупштина донирала 5.000 КМ за изградњу дјечјег Дневног центра у Косовској Митровици

Radio Brčko

Гранична полиција БиХ ухапсила више лица

Radio Brčko

БиХ: Организатори кријумчарења од миграната наплаћивали око 4.000 евра по особи

Radio Brčko