RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Реформа јавне управе тече по плану

Реформа јавне управe у Брчко дистрикту је дугорочан процес који за сада тече по плану. До данас је успјешно одговорено на 600 задатих питања са циљем прављења базе података из четири области реформе управе.

Шеф Канцеларије за реформу јавне управе Владе Брчко дистрикта Давор Шолаја, изјавио је данас да су области које су до сада обрађиване стручно и брзо урађене, а тичу се реформе јавне управе.

Давор Шолаја

„Употпунили смо области као што су стратешки оквир, државна служба, управљање људским потенцијалима о пружању услуга и екстерна ревизија,“ рекао је Шолаја, додајући да ће се са заједничком базом података имати бољи преглед функционисања власти.

О значају заједничке базе података Шолаја каже да се уносе подаци путем ПАР информационог система који је креирала СИГМ-а а то је, како је истакао, заједничка база података сва четири нивоа власти у БиХ, у којој се описују све активности из наведених области реформе.

Шолаја је рекао је да се ускоро очекује и усвајање документа „Заједничка платформа“  која би помогла реализацију Акционог плана, а тиче се побољшања разних услуга намјењених грађанима Дистрикта.

Шолаја истиче да ће се у наредном периоду те активности завршити, док ће за грађане Брчко дистрикта то значити да ће у скорије вријеме сви имати квалитетнију услугу и лакшу комуникацију приликом добијања документа као и дигитализација одређених система.

Давор Шолаја најавио је већ овог мјесеца упућивање Закона о државној служби Брчко дистрикта у скупштинску процедуру, а што се тиче Закона о реформи јавне управе Брчко дистрикта он се према његовим ријечима усаглашава са представницима СИГМЕ и ускоро ће се имати јаснија слика о самом нацрту закона.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Влада именовала надзорне тимове за реформу јавне управе

Vladimir Matijević

BiH: Više od 28 miliona za zapošljavanje

Vladimir Matijević

Брчко: Усвојен документ под називом “Заједничка платформа” који се односи на реформу јавне управе

Vladimir Matijević