RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

U četvrtak testna proba elektronske sjednice Vlade Brčko distrikta

Sve je spremno za održavanje elektronskih sjednica Vlade Brčko distrikta. Testna proba najavljena je za četvrtak, dok je  zvanično puštanje u rad programske aplikacije najavljeno početkom narednog mjeseca. 

Vladin tajnik Davor Šolaja u ime implementacijskog tima projekta „Nadogradnja i uspostavljanje sustava e – sjednica Vlade“ da educirani članovi izvršne vlasti već za dva dana mogu startati s radom uz pomoć novog softvera.

Davor Šolaja

“Ovaj sistem je mnogo bolji, fleksibilniji i sigurniji od dosadašnjeg. Svi korisnici će sada, nakon izrade akta, u svom komjuteru odah imati informacije, te pristupiti realizaciji obaveza, koje proističu iz tog akta”, pojasnio je Šolaja .

S primjenom e – sjednica, potrebni su bili i ljudi koji bi održavali ovaj sustav, a što se u konačnici moralo riješiti. Šolaja kaže da je popunjena organizacijska jedinica u vezi toga, te da je sve spremno i u tom dijelu implementacije projekta.

Za ovaj projekt  izdvojeno je preko 300.000 maraka. Računari će biti postavljeni u Vijećnici, abit će instaliran i program Lotus uz pomoć kojeg vladini djelatnici trenutno obavljaju aktivnosti. S obzirom da je ranije bilo najavljeno da bi se putem direktnog linka mogla pratiti sjednica, za sada bi ovakav vid komunikacije građana i predstavnika izvršne vlasti mogao biti samo prijedlog.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Усвојено продужење Стратешког оквира за реформу јавне управе

Vladimir Matijević

Брчко: Влада именовала надзорне тимове за реформу јавне управе

Vladimir Matijević

Брчко: Реформа јавне управе тече по плану

Vladimir Matijević