RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Штрајкачки одбор здравства коначну понуду Владе дистрикта мора додатно размотрити

Члан штрајкачког одбора Независног синдиката радника у здравству ЈЗУ „Здравствени центар“ Брчко доктор Самир Мујкић рекао је данас да коначну понуду Владе Брчко дистрикта у следећих неколико дана морају размотрити, након што израчунају тршкове који су им потребни за плаћање дежурстава, приправности и транспорта.

„Добили смо понуду и рекао бих да је коначно дата. Након осам састанака штрајкачког одбора и Владе изношени су аргументи да штрајк предуго траје и да се мора окончати. Од нас очекују да дамо одговор у року од 24 сата и ми смо тражили додатно вријеме за одговор тим прије што нам долазе и празници и за кратко вријеме не можемо дати конкретан одговор“, рекао је доктор Мујкић додајући да је јако тешко у овом тренутку процијенити да ли су средства од милион КМ која су им обећали достатна за трошкове.

„Још увјек смо у штрајку, уколико би прихватили понуду ми би замрзнули штрајк, опрезни смо,  не желимо да олако одбацимо понуду Владе дистрикта нити да је олако прихватимо тим прије што штрајкачки капацитети и резерве још увјек нису истрошени,“ рекао је Мујкић и најавио поновно ступање у штрајк и запослених у Здравственом центру Бијела незадовољни коначном понудом Владе дистрикта.

Он је поновио да подршку штрајку здравствених радника и даље имају и да она свакако расте.

Влада Брчко дистрикта дала је јуче коначну понуду представницим штрајкачког одбора Независног синдиката радника у здравству ЈЗУ „Здравствени центар Брчко“ а тиче се повећања плате у укупном износу од 14 одсто, плаћање путних трошкова као и  потписивање Колекитвног уговора до краја године.

Градоначелник др Зијад Нишић рекао је на конференцији за новинаре да би до повећање плате здравственим радницима у овом случају дошло у три наврата и то осам одсто првим ребаланском буџета, потом још пет одсто почетком године, те један одсто кроз уплату додатних средстава намјењених за распоређивање интерним правилником, а којим би се платила дежурства, приправности те путни трошкови у укупном износу од милион КМ.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

London: Zbog štrajka zatvorene brojne stanice metroa

Radio Brčko

Брчко: Одржан получасовни штрајк медицинара

Vladimir Matijević

Zdravstveni radnici postavili šator ispred zgrade kantonalne Vlade u Mostaru

Radio Brčko