Brčko

Брчко: Синдикат подржава тужбе за неисплаћени топли оброк

Предсједник Синдиката Брчко дистрикта БиХ Игор Бабић изјавио је данас да ће предсједништво подржати све раднике у јавној управи који желе тужити Владу дистрикта због неисплаћених накнада за топли оброк од ступања на снагу Закона о раду.

Бабић је рекао да је Влада дистрикта од 1. јануара ове године, од када је Закон ступио на снагу, била дужна исплаћивати по 5 КМ дневно по радном дану.

Он је најавио да ће од данас на интернет страници брчанског Синдиката бити објављени детаљи за све заинтересоване који желе да се упусте у овај процес, као и да ће са сваким радником појединачно у јавној управи дистрикта, обавити разговор и пружити им праве податке како би тужба била ваљана.

Говорећи о исплати топлог оброка у приватном сектору, Бабић је рекао да има сазнања да се накнада уврстила у висину плате и да је то питање Инспектората који мора кажњавати послодавце који не раде у складу са законом.

Предсједништво синдиката изразило је и незадовољство због тога што ове године нису добили средства предвиђена буџетом дистрикта за удружења која се баве заштитом права радника, надајући се да ће ово бити последњи пут да Влада нема разумијевања према популацији која је најбитнија у дистрикту.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button