RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Скупштина испунила план рада за 2022. годину

Скупштина Брчко дистрикта испунила је план рада за 2022. годину, а представници извршне и законодавне власти показали су одлучност да наставе да изграђују ову локалну заједницу онако како је то предвиђено Арбитражном одлуком, као мјесто компромиса и договарања око најтежих питања, изјавио је Срни предсједник брчанског парламента Синиша Милић.

“Компромис и договор је концепт на којем Дистрикт треба да почива и у будућности”, поручио је Милић.

Милић је истакао да се рад парламента не мјери бројем усвојених закона, нарочито када су у питању измјене и допуне јер све то не доприноси стабилности правног система.

Он је навео да је за парламент веома важно да се придржава процедура, Пословника о раду те да је на том плану учињен напредак и да ниједно законско рјешење није усвојено по хитном поступку.

“Апсолвирали смо и све ревизорске извјештаје који су нам у том моменту пристигли. Имали смо, по први пут, изјашњавање о ребалансу буџета и то по истој процедури као и доношење буџета. Имали смо два ребаланса буџета која су прошла кроз јавну и расправу пред посланицима Скупштине у року од 60 дана. Све је то нешто што би требало да унаприједи рад парламента и буде транспарентно према јавности, а нарочито према посланицима опозиције”, рекао је Милић.

Он је подсјетио да је захваљујући, између осталог, брзом конституисању власти након посљедњих локалних избора и политичкој стабилности, која је предуслов за све друге активности на простору дистрикта Брчко, у претходном периоду постигнут знатан напредак ове локалне заједнице.

“Од изузетне важности је добра сарадња са ентитетима и они, такође, имају своје интересе на овом простору, који су гарантовани Дејтонским мировним споразумом и Арбитражном одлуком. Арбитражна одлука јесте настала да би се сачували дејтонски преговори и дејтонски споразум. Он и данас има такву улогу, да очува и дејтонску структуру БиХ”, навео је Милић.

Он је захвалио међународним организацијама које су, како је рекао, дале снажан допринос за развој Брчко дистрикта.

срна

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Milić: Rekonstrukcija postojećeg mosta Brčko-Gunja najoptimalnija

Sanita Jerković Ibrahimović

Брчко: СНСД остварио најбољи резултат икад

Vladimir Matijević

Милић: Покушај нарушавања регуларности изборног процеса у Брчком је кривично дјело

Дејана Крстић