RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Milić obišao radove na asfaltiranju dionice ceste u Donjem Breziku

„U Brčkom je u tijeku realizacija projekta rehabilitacije četiri dionice magistralnih i regionalnih cesta u iznosu od 2.600.000 KM“, rekao je prilikom obilaska radova u Donjem Breziku gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić.

On je dodao da se radovi obavljaju na temelju odluke Skupštine Brčko distrikta BiH o preusmjeravanju sredstava viška prihoda nad rashodima Javnog poduzeća „Putevi Brčko“.

Danas je počelo asfaltiranje dionice u Donjem Breziku od Pirometala prema kružnom toku na Ilićki ukupne duljine 2.260 m. Ukupna vrijednost ovog dijela projekta iznosi oko 660.000 KM. Radi se skidanje postojećeg oštećenog i izrada novog nosivog i habajućeg sloja, sanacija i uređenje oborinske odvodnje, zamjena oštećenih slivnika, popravak pješačkih staza te nova horizontalna prometna signalizacija.

Ranije je završena dionica rehabilitacije M14.1 (kružni tok Bolnica do radara na Gluhakovcu) za 562.000 KM, dionica R460 (od pruge ispod Bukvika do mosta na Tinji) za iznos 480.000 KM, a u završnoj fazi je ugovaranje dionice R460 (kružni tok „Fis“ prema Bukviku) za oko 450.000 KM.

„Jako je važno za stanovnike ovog dijela Brčkog da će se uz ovaj projekt graditi i nova pješačka staza od potoka Blizna prema Majevičkoj kući u naselju Brezik“, rekao je Milić.

Ravnatelj „Bijeljina puta“, koji je izvođač radova, Nemanja Đaković istaknuo je da se radovi izvode planiranom dinamikom i da će biti završeni do konca mjeseca.

„Do kraja ovog mjeseca planiramo završetak rehabilitacije kompletnog cestovnog pravca M14 od Ilićke do Pirometala. Prva faza asfaltiranja odvija se pod privremenom obustavom prometa, dok će tijekom završne faze asfaltiranja par dana biti totalna obustava prometa. Zamolio bih sudionike u prometu za malo strpljenja dok traje izvođenje radova. Ovaj projekt pokazuje još jednu korektnu suradnju s JP ,Putevima Brčkoʻ i Vladom Brčko distrikta BiH“, rekao je Đaković.

Gradonačelnik Siniša Milić rekao je novinarima da je, osim spomenutih radova na rehabilitaciji cesta koje investiraju JP „Putevi Brčko“, u ovoj godini Odjel za javne poslove Vlade Brčko distrikta BiH investirao ili pripremio za realizaciju projekte u vrijednosti od 6.500.000 KM.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

ЈП „Путеви Брчко“: Не паркирајте возила на мјеста намијењена лицима са инвалидитетом

Radio Brčko

Brčko: Najkasnije u rujnu 200 novih parking mjesta u krugu Bolnice

Sandra Živković

Brčko: Za trudnice i porodilje po 100 besplatnih jednosatnih parking karata

Mirsad Zahirović
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!