RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Служен парастос за погинуле борце из Плазуља

У организацији Удружења ветерана “БОРС-а” Брчко данас је у брчанском насељу Плазуље служен парастос за четири српска борца из тог мјеста која су погинула у последњем одбрамбено-отаџбинском рату.

Предсједник мјесног одбора “БОРС-а” Плазуље Никола Гаврић рекао је да се сваке године служи парастос за 39 трагично страдалих становника Плазуља који су учествовали у три последња рата у прошлом вијеку и да се на тај начин одаје почаст и његује сјећање на њих.

Он је истакао да због административних процедура изградња спомен – капеле у овом несељу споро тече и изразио наду се да ће се њено уређење окончати најкасније за годину дана.

Члан “БОРС-а” Брчко, Саво Савић из Плазуља, изгубио је млађег брата у последњем рату и данас је дошао, да као и сваке године ода дужну почаст свим погинулим борцима који су страдали из овог мјеста.

Савић каже да се окупљањем родбине и мјештана те служењем парастоса за погинуле његује сјећање на њихово учешће у рату.

Данашњем парастосу су поред представника борачких организација проистеклих из последњег рата, присуствовали и представници политичких странака из реда српског народа.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Саопштење брчанског БОРС-а на пресуду Осману Османовићу

Radio Brčko

Брчко: Парастос у Горњим Дубравицама

Admir Kadrić

Брчко: Служен парастос у Бузекари

Vladimir Matijević