RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: СУБНОР Републике Србије код градоначелника Кадрића

Предсједник СУБНОР-а Републике Србије генарал мајор у пензији Видосав Ковачевић одао је данас признање градоначелнику Брчко дистрикта Еседу Кадрићу и брчанској организацији СУБНОР-а за рад на очувању културе сјећања на славну антифашистичку прошлост.

Градоначелник Брчког Есед Кадрић је, на пријему у згради Вијећнице, изразио задовољство на посјети гостију из Србије и Војводине, те их упознао са најзначајнијим активностима дистрикта.

Ковачевић је, на конференцији за новинаре, која је одржана након пријема код градоначелника истакао да је уз подршку локаних власти много лакше носити барјак антифашизма.

„СУБНОР Војводине одржава јако добру сарадњу са брчанским колегама јер су се неке од војвођанске партизанске дивизије формирале управо у Брчком и вежу их добре успомене“, истакао је Ковачевић.

Говорећи о сарадњи са организацијама из региона, Ковачевић је нагласио да постоји сагласност свих о наставку прославе побједе доброг над злим.

„Фашизам је било највеће зло које је побијеђено. Од тренутка када је Европа престала да слави 9. мај, настао је проблем јер су то престали радити и из тога настаје ново зло. Треба да поново дигнемо главу и наставимо да се боримо против новог облика фашизма и нацизма“, истакао је Ковачевић.

Предсједник брчанске организације СУБНОР-а Јанко Вуковић изразио је задовољство посјетом високе делегације из Србије рекавши да је сарадња одлична, не само са СУБНОРОМ Србије, него и са другим организацијама из сусједних градова у БиХ.

„Нећете чути да се Брчко ослободилило 1945. године без наших Војвођана и драго ми је што могу да и на овај начин подсјетим младе да су њихови дједови били храбри и да су водили борбе за ослобођење нашег града“, рекао је Вуковић.

Пријему код градоначелника присуствовао је и пуковник у пензији Шериф Карахасановић (97) који је једини преживјели борац из Другог свјетског рата, а кога је СУБНОР Републике Србије одликовао Медаљом борца – највишим признањем ове организације.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Ambasador Kraljevine Norveške u BiH boravio u prvoj službenoj posjeti Distriktu

Radio Brčko

Brčko: Gradonačelnik Kadrić obišao izlagače manifestacije „Čari zime“

Radio Brčko

Градоначелник Кадрић са члановима Владе обишао мјесто трагедије

Radio Brčko