RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Gradonačelnik Milić u posjeti prvoj zanatskoj pivari u Brčkom

Gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić posjetio je danas zanatsku pivaru “Laufer”, prvu ovakvog tipa na području sjeveroistočne Bosne i Hercegovine, sa sjedištem u Brčkom, kao primjer uspješnog preduzetničkog projekta. Pivara trenutno proizvodi oko 5.000 boca ove nove i atraktivne vrste piva kod nas.

Osnivač prve zanatske pivare u Brčkom Кosta Stevanović, master inženjer tehnologije, svoj hobi pretvorio je u porodični poslovni poduhvat, te napravio i plasirao prvi proizvod nove vrste piva kod nas na tržište 2018. godine, a uspješno posluje do danas sa povećanim kapacitetima. Trenutna proizvodnja je oko 5.000 boca piva mjesečno.

Stevanović je kazao da se radi o posebnom svijetlom pivu koje se pravi od sirovina iz Njemačke i SAD, sa najsavremenijom opremom iz Slovenije.

Trenutni plasman je tržište Sjeveroistočne Bosne, a u planu je povećanje proizvodnje i plasman piva u cijeloj Bosni i Hercegovini.

„Na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine postoji svega desetak uspješnih proizvođača piva“, kazao je gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić, dojući podršku ovoj uspješnoj poslovnoj inicijativi. On je dodao da je neohodna intervencija na zakonima kako bi se i zanatskim pivarima omogućio uspješan razvoj.

Milić je još rekao da se ovakva vrsta prizvodnje može u Brčko distriktu podsticati i kroz projekte samozapošljavanja, pogotovu one proizvođače koji su u nekoliko proteklih godina pokazali svoju samoodrživost.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: У недјељу пријем за учеснике фестивала “Дјечија машта може свашта”

Radio Brčko

Brčko: Hoće li biti finansiran i četvrti pokušaj vantjelesne oplodnje?

Mirsad Arnautović

Brčko: Milić zatražio utvrđivanje odgovornosti direktora JZU-u zbog lošeg stanja u zdravstvu

Radio Brčko