RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Сутра такмичења ученика из матерњих језика и вјеронаука

У Другој основној школи у Брчком сутра ће бити одржано међушколско такмичење ученика основних школа са подручја дистрикта из матерњих језика и православне, исламске и католичке вјеронауке.

Мара Маткић, шеф Пододјељења за предшколско и основно образовање у Брчком каже да на међушколском такмичењу учествују ученици који су били најбољи на такмичењима из поменутих предмета одржаним у оквириу њихових школа.

Према календару такмичења и смотри ученика основних школа и предшколских установа, до краја школске године биће организована међушколска такмичења из математике, физике, енглеског језика, географије, биологије, такмичење хорова, ликовне културе, техничког образовања, саобраћајног васпитања и спорта.

Мара Маткић

„Ове године ће највјероватније такмичења хорова бити редукована на начин да ће се такмичење орјентисати на пјевачке групе због услова у којима дјеца то и вјежбају“, каже Маткић.

Како је предвиђено календаром, такмичења из екипних спортова ће се одржати ако има пријављених најмање пет екипа. Наставници информатике обавезни су учествовати у најмање двије дисциплине дефинисане пропозицијама у оквиру Смотре научно техничког стваралаштва – аутоматика и роботика, ревија документарног филма.

„Надамо се да ћемо ове године одржати сва планирана такмичења и очекујемо добре резултате од наших ученика, без обзира на све потешкоће које су имали у протекле двије године. Надамо се да ћемо на најбољи начин ове године организовати и нашу традиционалну смотру побједника“, нагласила је  Мара Маткић.

Треба напоменути да ће се сва такмичења одвијати у складу са прописаним епидемиолошким мјерама.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.