RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Цијена поврћа око 20 до 30 одсто веће у односу на прошлу годину

Цијене сезонског воћа и поврћа на брчанској Зеленој пијаци су у благом порасту због актуелне сезоне спремања зимнице и повећане су за око 20 до 30 одсто у односу на исти период прошле године.

Трговци на Зеленој пијаци као разлог раста цијена сезонског воћа и поврћа наводе слабији род поврћа код домаћих произвођача, због дугог сушног периода.

Ово су тренутне цијене поврћа на брчанској Зеленој пијаци.

„Цијена купса се креће од марке и по до двије марке, жута паприка двије и по до три марке, црвена паприка за ајвар је четири марке, лук је двије и по марке, крупнији краставци три марке, мањи краставци од три и по марке до четири марке, мрква три марке, тиквице двије и по марке као и патлиџани“, прецизирали су трговци на брчанској пијаци.

Цијена кромпира креће се од двије до двије и по марке, док је тренутна цијена пасуља од пет до шест марака. На брчанској пијаци потврдили су за Радио Брчко да грђани све мање пазаре и посјећују ово мјесто.

Очекује се да многи наши суграђани због високих цијена у великој мјери неће спремати зимницу ове године. Из овог разлога у данашњој анкети питали смо наше суграђане да ли ће ове године ипак спремати зимницу.

„Мислим да је прескупо да се зимница прави код куће, али ћу вјероватно само закиселити купус, а остало ћу куповати по маркетима“, рекла је једна наша суграђанка.

Грађани су мишљења да ће их свекодневна поскупљења и обавезе oдвратити од намјере да спремају зимницу и да је лакше и једноставније али и економчније отићи у маркет, док се са друге стране трговци на брчанској Зеленој пијаци грчевито боре за сваког купца.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!