RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Цијене некретнина скочиле за 15 одсто

У последњих шест мјесеци цијене некретнина у Брчком су повећане за најмање 15 одсто, сазнали смо од Горане Танасић агента за продају некретнина у једној брчанској агенцији специјализованој за промет некретнинама.

Она је рекла да се цијене квадратног метра некретнине која је изграђена прије минулог рата крећу од 1.300 до 1.800 КМ, док се цијене у новоградњи крећу од 1.800 па до чак 2.500 КМ по метру квадратном и то у оба случаја у зависности од локације некретнине као и опремљености стана.

Горана Танасић је навела да је новост у трговини некрентинама и продаја гаражних и паркинг мјеста, која се након етажирања могу купити по цијени до 20.000 КМ за гаражу, док се за властито паркинг мјесто мора издвојити и до 8.000 марака.

Што се тиче издавања станова у Брчком, Танасић истиче да се добро опремљени станови са мањом квадратуром могу изнајмити по цијени од 250 КМ за мјесец дана па до 500 марака у зависности од локације и опремљености зграде.

Она је нагласила да је већа потражња него понуда на тржишту некретнина и да су купцима најинтересантнији мањи станови на локацијама у центру града и брчанским насељима Српска Варош и Колобара.

Танасић каже да се све више и страни држављани интересују за куповину некретнине у Брчком али да они то право у Дистрикту као физичка лица не могу остварити, нити је добити на поклон, него само путем законског наслеђивања или ако оснују правно лице и оно постане власник некретнине.

Све више наших суграђана који имају некретнину више се одлучују на изнајмљивање по систему „стан на дан“ и то по цијени од 70 КМ за дневно коришћење.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Sarajevo: U FBiH za godinu dana cijene proizvođača industrijskih proizvoda porasle 18,5 posto

Vladimir Matijević

Загреб најскупљи у регији, а Сарајево по већини цијена јефтиније од Београда

Radio Brčko

Državljani BiH posjeduju 105 nekretnina u Dubaiju

Radio Brčko