Brčko

Брчко: Црвени крст обиљежава Међународни дан старења

Црвени крст дистрикта Брчко данас обиљежава Међународни дан старења. Тим поводом Црвени крст у сарадњи са швајцарским Црвеним крстом и Одјељењем са здравство дистрикта реализује промотивне активности пројекта „Старење и здравље“, мјерење шећера у крви и крвног притиска на градском тргу. Поред тога планирано је и предавања на теме: „Активно старење“ и „Здрава исхрана старијих особа“, а предавање ће бити одржано од 13:00 часова у кино Сали омладинског центра које ће водити љекар и дипломирани нутрициониста.

Денис Шехановић, секретар Црвеног крста дистрикта, каже да је данашња активност организована поводом Дана старих особа која се обиљежава у цијелом свијету.

„Искористили смо прилику да промовишемо пројекат „Старење и здравље“ односно њега и помоћ у кући гдје ће наши волонтери обилазити старе особе које су у плану његе и помагати им у одеређеним активностима које су им неопходне“, истакао је Шехановић и додао да је према пројекту планиран  обилазак око 40 старијих особа.

Обиљежавању међународног дана старења присуствовао је и Сеад Шадић, шеф Одјељења за здравство у Влади дистрикта који је овом приликом рекао да је и на овај дан неопходно проговорити о важности вакцинације поготову лица старијих од 65 година. Шадић каже да институција Владе дистрикта од свог оснивања до данас кроз разне видове социјалних давања показује значај те популације.

„Та давања се крећу од субвенција електричне енергије, до бањско климатских лијечења и низа дргих ствари битних за та лица и то су активности које су у континуитету, а биће предложени и нови пројекти како би се живот старије популације учинио што квалитетнијим“, нагласио је Шадић.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button