Brčko

Брчко: Црвени крст реализује пројекат “Старење и здравље”

Секретар Црвеног крста Брчко дистрикта Денис Шехановић изјавио је данас да је уз помоћ амбасаде Швајцарске у БиХ у току реализација пројекта „Старење и здравље“ намијењеног старијим лицима на подручју Брчко дистрикта.

Он је рекао да у овом тренутку Црвени крст обезбјеђује помоћ за 42 корисника у дистрикту којима је потребан неки вид асистенције приликом обављања свакодневних активности.

Шехановић је рекао и да Влада Брчко дистрикта финансијски подржава овај пројекат и да ће се до краја његове реализација број корисника повећати на 120 особа.

Он каже да је циљ пројекта да се помогне свим лицима којима је потребна асистенција приликом одласка у куповину, обављања кућних послова, купања, бријања старијих и непокрентих лица.

„Имамо процјенитеља који изађе на терен и врши процјену здравственог стања у кјојем се налази корисник програма. Након тога једном седмично наш волонтер или његоватељ долази на лице мјеста и обавља потребну помоћ, рекао је Шехановић.

Он истиче да се сви заинтересовани корисници и волонтери могу пријавити у канцеларију Црвеног крста за учешће у овом пројекту.

„Партиципација у пројекту постоји за кориснике, али у зависности од њиховог социјалног стања. Имамо три групе корисника, прва је она у којој је учешће од 100 посто, потом партиципација од 20 посто и потпуно финансирање асистенција корисника. Укупно на мјесечном нивоу за комплетну асистенцију максимални трошкови могу износити до 80 КМ мјесечно“, рекао је Шехановић.

Он је рекао да је пројекат „Старење и здравље“ првенствено хуманитарног карактера те да је финансирање несметано обезбијеђено и за наредне двије године.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!