Brčko

Брчко: Црвени крст спроводи низ хуманитарних пројеката

Црвени крст Брчко дистрикта поред активног учешћа у борби против пандемије вируса корона, спроводи и низ других хуманитарних активности.

Секретар брчанског Црвеног крста, Денис Шехановић рекао је да већ четири или пет година траје програм превоза ученика са потешкоћама у развоју од њихове куће до школе, те да су се ове године појавили одређени проблеми који су убрзо отклоњени.

Денис Шехановић

“Ове године било је застоја у превозу због кашњења буџета, односно новог Закона који уређује област невладиног сектора, али захваљујући Влади и градоначелнику тај проблем је врло брзо ријешен и сада су обезбијеђена средства за ту намјену”, рекао је Шехановић.

У сарадњи са швајцарским Црвеним крстом и Владом Брчко дистрикта, брчански Црвени крст почиње реализацију пројекта „Старење и здравље“.

“Пројекат ће бити финансиран за период од наедних 6 година, гдје ће волонтери Црвеног крста одлазити на кућне адресе и људима помагати на разне начине, од социјалног дружења, одласка у трговину и разних других немедицинских услуга које им буду биле потребне”, истакао је Денис Шехановић.

Секретар Црвеног крста рекао је да је швајцарски Црвени крст обезбиједио донацију за особе које су остале без посла усљед пандемије вируса корона за шта је издвојено преко 17.000 КМ.

“Ради се око 50 породица које ће путем поште добити новац, и тај исти ће моћи потрошити за оно шта је њима најпотребније”, рекао је Шехановић.

Из Црвеног крста су потврдили да су се током читавог периода пандемије коронавируса трудили да помогну институцијама Дистрикта, те да су прије пар дана успјели обезбиједити донацију за ЈЗУ “Здравствени центар Брчко” у виду постељина, јастука, заштитних одијела, рукавица и других ствари које су им неопходне.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button