Brčko

Са министром Лучићем разговарано о стамбеном збрињавању избјеглих и расељених лица и социјалних категорија

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Есед Кадрић и замјеник градоначелника Анто Домић састали су се у Градској вијећници са министром за људска права и избјеглице БиХ Милошем Лучићем.

Разговарано је о пројекту „CEB II“, који је недавно актуелизован у Брчком, а који се односи на затварање колективних центара и алтернативног смјештаја пружањем јавних стамбених рјешења. Челници Владе упознали су министра Лучића да ће овај пројекат, одлуком брчанске Владе, бити реализован на простору Прутача.

У првој фази пројекта планирано је у Хуманитарном насељу Прутаче изградити двије зграде са по 30 стамбених јединица. Вриједност пројекта је 1.407.000 евра кредитних средстава, а на овај начин ће бити стамбено ријешен велики број ромских породица који живе на овом простору.

Тема разговора са министром Лучићем били су и други пројекти за изградњу, санацију и реконструкцију стамбених јединица, који се заједнички реализују удруженим средствима. Најављена је и реализација ЕУ пројекта ресорног државног министарства који има за циљ мапирање потреба локалног становништва које је без крова над главом, на основу чега ће министарство кандидовати захтјев за средства за рјешавање ове проблематике.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button