Brčko

Брчко: У МЗ Вучиловац наредне седмице стиже вода!?

Иако мјештани МЗ Вучиловац већ мјесец и по дана због квара на водоводној мрежи немају редовно водоснабдијевање, из ЈП “Комунално Брчко“ истичу да ће наредне седмице предузети одређене кораке како би се отклонио квар на водоводној мрежи.

Шеф Радне јединице Водовод и канализација ЈП “Комунално Брчко”, Василије Васиљевић је истакао да је разлог овог проблема што ова мјесна заједница није у саставу ЈП “Комунално Брчко”. Мјештани ове МЗ самостално одржавају водоводну мрежу.

„Мјештани Мјесне заједнице Вучиловац на локалном нивоу рјешавају одређене проблеме по питању водоводне мреже, али када се деси проблем, обраћају се нама“, рекао је Васиљевић.

Према ријечима Васиљевића, тренутни квар је на пумпи која је прегорила, а налази се у склопу бунара.

„Ми смо ту пумпу наручили и наредне седмице, тачније у сриједу ћемо отклонити овај квар, како бисмо опет снабдјели водом ову мјесну заједницу“, додао је Васиљевић.

Васиљевић, наглашава да то није дуготрајно рјешење, него да би требало почети вршити регистрацију потрошње воде, односно уградити водомјере и почети наплаћивати потрошњу те воде .То је једини одржив систем и тек тада би се могла редовно одржавати и поправљати та водоводна мрежа.

Предсједник Мјесне заједнице Вучиловац, Милан Игњић је рекао да су једним дијелом криви за њега несавјесни мјештани, који нерационалном потрошњом доводе до тренутне несташице воде, али и проблема застарјеле водоводне мреже.

„Мјештани сипају воду у бунар, наводњавају поврће и кукуруз и највећи нам је проблем што у кућама немамо воде“, истако је Игњић.

Мјештани више од свега желе да добију воду, како би редовно наставили са свакодневним активностима. Такође, слажу се да би требало уградити водомјере и увести почетак наплаћивања ових услуга, закључио је Игњић.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button