RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: U toku rekonstrukcija i čišćenje cjevovoda na Bukvičkom platou

Zaposlenici Radne jedinice Vodovod i kanalizacija JP “Komunalno Brčko” početkom decembra su započeli radove na revitalizaciji sistema vodosnabdijevanja u selima Bukvičkog platoa, radi kvalitetnijeg protoka vode i smanjenja vremena zastoja u isporuci vode. Završetkom ovih radova bit će riješen dugogodišnji problem vodosnadbijevanja sa kojim su se susretali stanovnici na ovom području.

Ekipa na terenu je radove počela od rezervoara u naselju Gajevi, te se vrše ispitivanja mreže, zamjena dotrajalih objekata, instalacija i cijevi.

“Mi tamo imamo problem kao i u većini drugih područja koja se snadbijevaju vodom sa izvorišta sa Majevice da se zbog povećane količine kalcijum karbonata vremenom zbog smanjene potrošnje u cijevima stvara talog koji dovodi do začepljenja protoka vode, proteklih godina je zbog toga došlo do začepljenja na više mjesta”, istakao je Vasilije Vasiljević Izvršni rukovodilac u ovoj radnoj jedinici.

Uprkos lošim vremenskim uslovima uposlenici Vodovoda i kanalizacije svakodnevno izvode radove na vodovodnoj mreži na ovom području čime se omogućava da voda već sad puno brže dolazi do sve većeg broja potrošača

“Iako je kalcijum karbonat glavni uzrok začepljenja cijevi u vodovodnoj mreži na području Bukvičke regije, voda koja se koristi je potpuno hemijski ispravna za korištenje”, napominje Vasiljević

Po završetku svih radova, koji se očekuju do proljeća naredne godine, stanovnici na ovom području će imati redovno vodosnadbijevanje.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Redovna opskrba vodom u večernjim satima

Sandra Živković

Vijeće ministara BiH pregovara o sredstvima za izgradnju cjevovoda u Brčkom

Mirsad Arnautović

Брчко: Радови на санацији цјевовода

Vladimir Matijević