RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: У припреми програм санације штете за привредне субјекте

Шеф Одјељења за привредни развој, спорт и културу Владе Брчко дистрикта БиХ Перо Гудељевић на данашњој конференцији за медије изјавио је да је јутрос на сједници Колегијума Влада Брчко дистрикта БиХ дала задатак Одјељењу за привредни развој, спорт и културу да заједно с Дирекцијом за финансије припреми програм санације штете привредним субјектима који су донесеном наредбом Штаба за заштиту и спасавање Брчко дистрикта БиХ спријечени да од 22. 11. 2020. године обављају своје дјелатности.

„С обзиром на то да су мјере које је прописао Штаб за заштиту и спашавање ступиле на снагу у недјељу навече и да је тим мјерама забрањен рад угоститељским објектима и још неким другим браншама, колегијум Владе нам је дао задатак да се привредним субјектима који су погођени овим мјерама изврши исплата. Идеја је да то буде исплата бруто плате за вријеме у које људи нису радили с припадајућим порезима и доприносима. Детаље ћемо знати онда када будемо припремили тај програм на којем већ радимо и у наредних четири до пет дана ћемо то предложити Влади“, казао је Гудељевић.

Директор Дирекције за финансије Брчко дистрикта БиХ Мато Лучић казао је да ће се потрудити да се овај посао праведно уради на основу релевантних евиденција које постоје у Дирекцији за финансије.

„Сви они који имају пријављене дјелатности као и број радника, мјесечне извјештаје и сл. добиће свој дио. Колико новца има, тешко је сада о томе говорити, али обезбиједићемо на некакав начин да људи буду праведно и у својим захтјевима измирени“, истакао је Лучић.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Usvojen Dokument okvirnog proračuna za razdoblje 2021. – 2023. godine

Radio Brčko

Brčko: Održan sastanak predstavnika udruženja „Turističke zajednice“ i Službe za turizam

Radio Brčko

Brčko: Plan naplate poreza za ovu godinu od 33,5 miliona KM biće prebačen

Suvad Alagić