RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: УСР “Кечига” одржава регату и фишијаду

Предсједник такмичарске комисије у Удружењу спортских риболаваца „Кечига“, Селим Мујкић, рекао је да се најчешћи проблеми са којима се сусреће већина риболоваца у Брчком, односе на цијену риболовне дозволе која би могла бити нешто нижа.

“Већина риболаваца у Брчком се жали на висину цијене риболовне дозволе која тренутно износи 100 КМ, и многи од нас су мишљења да би она могла бити нижа. Такође, један од проблема је и рад рибочуварске службе који би свакако могао бити бољи јер је примјетно да је на Сави много криволова”, рекао је Мујкић.

Он је нагласио да су тренутно све активности у удружењу подређене одржавању традиционалне Савске регате и фишијаде које ће бити одржане предстојећег викенда. До сада је за регату противљено преко 40 пловила док за фишијаду очекују око 20 екипа.

Као стравствени риболовац, Мујкић нам је рекаo да је улов рибе у Сави добар, али да постоје специфичности у љетном периоду.

“Због ниског водостаја, риба обично одлази у дубље дијелове ријеке, према средини Саве, и добри улови у овом периоду се обично остварују са пловила, док је за оне који пецају са обале нешто теже”, рекао је Мујкић.

Један од риболоваца кога смо затекли на обалама Саве нам је рекао да се у овом периоду лови бијела риба и да је примјетно да се појавио сом у великом броју. Он је истакао да рибљи фонд препуштен самом себи, те да много рибокрадица користи разне илегалне начине како би ловили робу.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.