RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

“Zenicatrans” traži 40 vozača uz osnovnu plaću od 464 KM

Dok sindikat izražava negodovanje zbog situacije u firmi i nebrige osnivača parkirajući autobuse pred zgradu Gradske uprave, Zenicatrans je raspisao konkurs za 40 vozača autobusa na period od jedne godine.

U javnom oglasu objavljeni su i detalji da će probni period trajati dva mjeseca te da će vozač morati prodavati karte, brinuti o čistoći autobusa, odgovarati za odnos prema službenim osobama kontrole, voditi računa o potrošnji goriva i drugo.

Također, osnovna plaća u iznosu od 464 KM predstavlja umnožak najmanjeg mjesečnog fonda radnih sati, koeficijenta radnog mjesta i satnice. Navedeni iznos se uvećava po osnovu rada u otežanim uslovima, prekovremenog rada, noćnog rada, rada na dane vikenda i drugim osnovima za obračun uvećane plaće, stoji u konkursu kompanije koja obavlja usluge gradskog i međugradskog prijevoza putnika.

Darmin Terzić, direktor Zenicatransa, u izjavi za Klix.ba je kazao da su ove godine imali veliki odliv vozača te da žele popuniti kapacitete, ali problem je što se ni na ovaj poziv nije javilo dovoljno vozača.

“Mi smo ove godine imali odliv vozača. Njih 20-ak je svoj angažman potražilo na drugim lokacijama, u firmama koje posluju u inozemstvu. Brojka od 40 vozača bi nam pomogla da možemo normalno rasporediti ljude, koristiti godišnje odmore i imati pet vozača u rezervi. Zadovoljilo bi nas i 20, ali nam je bitno da imamo dovoljno vozača da ispunimo sve obaveze prema radnicima i obaveze u odvijanju saobraćaja”, kazao je Terzić.

Dodao je kako će konkurs ponovo biti raspisan jer se na javni poziv nije prijavio dovoljan broj osoba.

Na sjednici Gradskog vijeća Zenice koja je zakazana za 27. august raspravljat će se o Zenicatransu nakon čega će biti poznata njegova sudbina.

Izvor: https://www.klix.ba

Foto: Internet

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Vozači u BiH za kazne duguju 63,15 miliona KM

Radio Brčko

Slovenija traži veliki broj radnika: Ovo su najtraženija zanimanja

Radio Brčko

Vozači oprez – Zbog niske temperature vazduha moguća poledica

Radio Brčko