RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Усвојено продужење Стратешког оквира за реформу јавне управе

Влада Брчко дистрикта недавно је усвојила продужење Стратешког оквира за реформу јавне управе на период од пет година, као један од 14 кључних показатеља у процесу уласка БиХ у Европску унију, сазнали смо од Давора Шолаје шефа Канцеларије за реформу јавне управе у Брчко дистрикту.

Он је рекао да је Стратешки оквир, документ који је важан за наставак реформе јавне управе, а који за циљ има стварање ефикасне, транспарентне и модерне управе у Дистрикту, а све у складу са захтјевима Европске комисије.

Говорећи о Акционом плану Давор Шолаја је нагласио да је и тај документ везан за развој тема као што су политика и координација, државна служба и људски потенцијали, одговорност и јавне финансије.

„Усвојено је продужење и тог документа на период од пет година и у њему је јасно дефинисано на које се институције исти односи“, рекао је Шолаја.

Он је истакао да је усвајање документа „3аједничка платформа“ пролонгирано до како је рекао политичког усаглашавања.

Давор Шолаја сматра да се неусвајањем овог документа изгубило драгоцијено вријеме за организовање донаторске конференције и прикупљање одређених средстава за реализацију Акционог плана.

Он сматра да ће се у наредном периоду све предвиђене активности успјешно завршити и да ће грађани Брчко дистрикта у најскорије вријеме  имати квалитетнију услугу и лакшу комуникацију приликом добијања документа.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Акценат Стратегије развоја Брчко дистрикта је на побољшању образовања

Дејана Крстић

Брчко: Ускоро извјештај о реформи јавне управе у БиХ

Vladimir Matijević

Брчко: У фази израда аката о стратешком оквиру Дистрикта у склопу реформи јавне управе

Vladimir Matijević