Brčko

Брчко: Усвојене смјернице за израду нацрта Закона о измјенама и допунама Закона о подстицају у привреди

Влада Брчко дистрика Босне и Херцеговине је на данашњој редовној сједници усвојила смјернице за израду нацрта Закона о измјенама и допунама Закона о подстицају у привреди Дистрикта које је предложило Одјељење за привредни развој, спорт и културу. Смјернице се највише односе на принципе развоја малих и средњих предузећа у Брчко дистрикту БиХ, дефинисање њихових стратешких оквира те усвајање и разрада њиховог Плана развоја, као дијела Стратегије развоја Брчко дистрикта БиХ.

На сједници су усвојене смјернице за израду нацрта Закона о измјенама и допунама Закона о предшколском васпитању и образовању у Брчко дистрикту БиХ.

Ове смјернице прописују, између осталог, да дјеца узраста до три године, до поласка у школу, буду разврстана у васпитне групе, те да педагошке стандарде и нормативе по узору на основно и средње образовање у Дистрикту предлаже Педагошка институција.

Влада је такође усвојила и смјернице за израду нацрта педагошких стандарда и норматива за основно образовање у Брчко дистрикту БиХ које имају за циљ, поред осталог, да се ти стандарди и нормативи ускладе са Законом о образовању у основним и средњим школама Брчко дистрикта БиХ.

Влада је усвојила Приједлог правилника о критеријумима о начину остваривања права на накнаду плате за другу половину радног времена или права родитеља дјетета с психофизичким сметњама.

Одобрене су смјернице за израду нацрта правилника о службеној легитимацији и значки службеника с посебним овлашћењима у Пореској управи Дирекције за финансије Брчко дистрикта БиХ као и Нацрт одлуке о утврђивању јавног интереса за располагање пословним простором без накнаде у корист организације Женског одбојкашког клуба „Бимал – Јединство“.

На приједлог Одјељења за здравство и остале услуге усвојен је Приједлог одлуке о усвајању програма утрошка средстава за додјелу текућег транфера за јавне фондове Фонду здравственог осигурања за трошкове дијализе, сузбијање епидемија и слично у 2021. години.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Back to top button