Brčko

Брчко: Влада одржала наставак 84. редовне сједнице

Влада Брчко дистрикта БиХ на данашњем четвртом наставку 84. редовне сједнице усвојила је Приједлог одлуке о усвајању Програма утрошка средстава текућих грантова у 2020. години у Одјељењу за расељена лица, избјеглице и стамбена питања (II дио) и одобрила Извјештај о извршењу Буџета Брчко дистрикта БиХ за период јануар – јун 2020. године.

Чланови Владе усвојили су Приједлог закључка којим се даје сагласност на достављени Меморандум о разумијевању између Министарства цивилних послова БиХ и Министарства младих и спорта Републике Бугарске о сарадњи у подручју младих и спорта, Приједлог закључка о давању сагласности на достављени програм образовне и културне сарадње између Министарства цивилних послова БиХ и Министарства људских ресурса Мађарске (2021-2025), Приједлог закључка о давању сагласности на приступање представника надлежних институција о припремним активностима на изради стратешког документа и дата је сагласност на Нацрт правилника о упису чамаца у уписник и издавање пловидбене дозволе.

На сједници је усвојен Приједлог одлуке о измјени Одлуке о утврђивању система хоризонталне координације Брчко дистрикта БиХ у процесу европских интеграција, Приједлог одлуке о именовању представника Брчко дистрикта БиХ у радну групу за програмирање будућег ИПА III програма прекограничне сарадње између Србије и Босне и Херцеговине 2021-2027. и Приједлог одлуке о измјенама Одлуке о именовању представника Брчко дистрикта БиХ у радна тијела у оквиру механизма координације у процесу европских интеграција.

Влада Брчко дистрикта БиХ усвојила је и Приједлог одлуке о именовању члана Управног одбора пројекта „Декарбонизација енергетског сектора у БиХ“, Приједлог одлуке о усвајању Програма утрошка средстава за додјелу текућег трансфера за здравство ЈЗУ „Здравствени центар Брчко“ Брчко дистрикт БиХ и Приједлог одлуке о висини накнаде за рад комисије стручњака за спровођење поступака акредитације високошколских установа и студијских програма у Брчко дистрикту БиХ.

Влада је примила к знању Извјештај о спровођењу Оквирног акционог плана о образовним потребама Рома/Ромкиња у Босни и Херцеговини за 2019. годину.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button