RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Влада предложила мјере помоћи привредницима

Шеф Одјељења привреду, спорт и културу Перо Гудељевић је рекао да је на ванредној сједници Владе разматран приједлог мјера за помоћ привреди које је ће бити усвојене и упућене у скупштинску процедуру прије усвајања буџета.

Сутра ће на ванредној сједници брчанска Скупштина расправљати о приједлогу ових мјера.

Перо Гудељевић

“Терет ове кризе која је пред нама или је већ живимо, морају поднијети заједно послодавци, Влада и запослени у реалном и јавном сектору. Циљ предложених мјера је да у овоме тренутку покушамо сачувати радна мјеста која су сигурно угрожена, поготово оним мјерама које су Влада и Кризни штаб донијели, а односе се на радна мјеста или оне послодавце чији је рад у потпуности забрањен. Другу категорију угрожених радних мјеста чине сва остала предузећа у Брчко дистрикту, јер сви непосредно или посредно осјећају посљедице ове кризе, с обзиром на то да је дошло до смањења потражње роба као и потражње различитих врста услуга”, рекао је Гудељевић.

Предложено је да се за прву категорију радних мјеста која су тренутно изван погона изврши субвенционисање пореза и доприноса на плате које послодавци требају исплатити за трећи мјесец.

Субвенционисање ће према приједлогу трајати наредна три мјесеца, с могућношћу продужења додатна три мјесеца, уколико се процијени да је то потребно.

Друга мјера која је предложена предвиђа да се за она предузећа која су ограничена у своме пословању порези и доприноси на плате субвенционирају у износу до 30 посто.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.