RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Водоснабдјевање и даље у врху приоритета мјештана Доњег Брезика

Због великих проблема у водоснабдијевању и одржаванју водоводне мреже мјештани брчанске Мјесне заједнице Доњи Брезик још прошле године су поднијелли захтјев ЈП „Комунално Брчко“ око преузимања њене надлежности, али до тога још увијек није дошло.

Пресједник мјесне заједнице Дражен Ружичић каже да водоводну мрежу у брчанској мјесној заједници Доњи Брезик и даље одржавају њени мјештани, који због великог броја прикључака и оптерећености водоводне мреже нису у стању благовремено одржавати овај систем.

„Комунално предузеће није преузело водоводну мрежу јер мјесна заједница није у могућности да одговори на њихов захтјев и припреми техничку документацију која би требало да се састоји од карактеристика водоводне мреже постојећег система“, истакао је Ружичић.

Он истиче да је ријеч о водоводном систему који су сами грађани МЗ Брезик изградили од својих новчаних средстава у вријеме када је у овој мјесној заједници живјело знатно мање становника.

Поред овог проблема који је неопходно што хитније ријешити, мјештанима Брезика и изградња обданишта јер у овој мјесној заједици има доста малишана вртићког узраста.

„Родитељи тренутно своју дјецу уписују у приватне вртиће који се налазе у другим насељима“, истакао  је Ружичић.

У оквиру инфрастуктурних радова, како наводи Ружичић, у наредом периоду планирана је изградња објеката попут Дома културе и проширење просторија амбуланте.

Ружичић каже да су тренутно у току радови на санацији и реконструкцији канализационе мреже у неколико улица како би се мјештанима побољшао квалитет живота.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Ново руководство МЗ Доњи Брезик има велике планове

Дејана Крстић

Brčko: Stanovnici Donjeg Brezika traže da se riješi problem sa “divljom deponijom”

Mirsad Zahirović

Брчко: МЗ Доњи Брезик тражи да надлежност над локалним водоводом пређе у руке града

Vladimir Matijević