RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Запослени у Здравственој станици Бијела најавили штрајк упозорења

Запосленици Здравствене станице Бијела на састанку одржаном 17. фебруара донијели су одлуку о ступању у штрајк уколико менаџмент Јавне здравствене установе „Здравствени центар Брчко“ не удовољи њиховим захтјевима.

Здравствени радници ове установе траже плаћање трошкова путовања на посао, повећање  плате од 10% за све упослене, те потписивање Колективног уговора.

Штрајк упозорења је најављен за сриједу 22. фебруар, а биће одржаван сваки дан у времену од 07:30 до 08:15 сати.

„Сви запосленици на посао путују из удаљених мјеста, а да не постоји организован јавни превоз. Они су принуђени издвајати значајан дио новчаних средстава из своје плате за путовање до посла и назад чиме се примања доста умањују у однoсу на запослене који раде у мјесту становања“, рекао је доктор Фарид Нишић, члан штрајкачког одбора Здравствене станица Бијела.

Он је напоменуо да су се у складу са Законом о штрајку Брчко дистрикта одлучили на овај потез како би се изборили за свој материјални статус.

Запосени у овој установи оставили су рок до 3. марта ове године да се постигне споразум на њихове захтјеве и најавили да ће у потпуности обуставити свој рад, осим за хитне прегледе, док се њихови захтјеви не испуне.

Нишић је позвао све колеге и запосленике ЈЗУ “Здравствени центар Брчко” и институције Брчко дистрикта који имају исти проблем да се прикључе у остваривању њихових права.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Штрајкачки одбор здравства коначну понуду Владе дистрикта мора додатно размотрити

Vladimir Matijević

У Бијелој служен парастос страдалим борцима и цивилима

Дејана Крстић

Brčanski advokati i dalje u štrajku zbog fiskalizacije

Admir Kadrić